Hij komt, hij komt ...!

De lieve brave Sint begon met zijn jaarlijkse toespraak. Hij was blij dat hij terug in Moere was aangekomen, maar er waren toch enkele zaken die hij had opgemerkt vanuit Spanje...Zijn twee trouwe Pieten stonden klaar om de Sint te helpen tijdens zijn toespraak en actie-vragen.


De "Zang Piet" deelde ballons uit

Alle brave kindjes kregen van de "Zang Piet" (Zang Piet: Het viel op dat deze Piet bijzonder goed meezong tijdens het liedje dat Koen moest zingen: Bij de oude kerkhof muur) een ballon.

Jo op het matje bij de Sint

Jo werd ook op het matje geroepen. Zij moest samen met Lieve en Lien haar zangtalenten tonen. Dit door op regelmatige tijdstippen te zingen (bidden) voor een of andere God in gepaste kledij.

Lien en Lieve doen weddenschap opnieuw

Op Cecilia dit jaar is er ergens een klein weddenschapje gebeurd. Het ging ergens over het salamanderen van bier. De uitslag was (denk ik) niet volledig duidelijk en daarom stelde de Sint voor op de wedstrijd opnieuw te doen met een goed streekbierke. Naar goede bronnen zat Laura ook ergens in deze weddenschap, maar misschien dat de Sint haar wat wilde sparen voor haar zware opdracht.

Laura: "Ik ben een olifant(je)"

Terug ging het hier om weddenschappen. Laura had in de muziekschool een liedje moeten uitvoeren: verkleed als olifant met bijhorende dansstapjes en met zang De Olifantendans: "Disney - Junglebook - Kolonel Hathi's mars". Er waren daar opnames van gemaakt door Henk, maar naar het schijnt chanteerde Laura Henk zodat hij deze beelden niet op het internet zou zetten. Dit vond de Sint niet braaf en daarom moest Laura de uitvoering voor gans het muziek doen.


Davy had ntje tevele gedronken

Davy had na de uitreiking van de Bronzen stekker nog een aantal sociale verplichtingen te vervullen. Daar dit waarschijnlijk een beetje uit de hand gelopen was en dat de wc-pot dit geweten heeft kreeg Davy een Gouden wc-borstel.
Teksten op de wangen

Toen Bjorn nog maar net in het muziek was werd hij al geconfronteerd met een hele aparte manier om iemand te begroeten: Twee mensen (in dit geval Laura en Hannes) komen naast je staan en beginnen je kaken met stift te "bekunsten". Daar de Sint dit een origineel concept vond nodigde hij Bjorn uit om ditzelfde te herhalen op Laura en Hannes.
Koen zong uit volle borst!

Koen was de gelukkige winnaar van de wisseltrofee "Eddy Deburchgraeve". Met deze trofee om de nek zong hij uit volle borst: "Aan de muur van het oude kerkhof". Dit moest hij doen omdat hij zo verschrikkelijk lachte met onze goede vriendin La Esterella (tijdens een optreden op Cecilia-avondfeest).


"De Boomstoot"

En dan terug een weddenschap. Patrick moest namelijk in 2 weken tijd bariton leren spelen en op die bariton een sinterklaas liedje spelen. Heel het groep ging uit zijn dak toen zij de bekende klanken hoorden van "Zie ginds komt de stoomboot" (naar arr. van Henk: "De Boomstoot"). Het was een zeer mooie prestatie die weer werd neergezet.
Maar nu was het niet de Sint die iets mee had maar wel Patrick. De Sint had namelijk n cadeautje verkeerd gelegd: Een T-shirt van Rudi lag bij de schoen van Patrick! Dit werd ook recht gezet en de Sint ging de shirt persoonlijk bezorgen aan Rudi.

Een nieuwe wisseltrofee

Kristof kreeg ook een trofee.


Boeken toe

De Sint bedankte nogmaals iedern en sloot zijn grote boek.